SMX East Agenda – Tuesday, October 2, 2012 – Expo Hall Hours: 12:00pm – 6:00pm

Time SMX Boot Camp Track SEO Track Local & Mobile Track Paid Search Track
Sponsored by:
Kantar Media
Plus Session Track
7:30am-9:00am
(1 hr 30 min)
Breakfast & Registration
9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Keyword Research & Copywriting For Search Success
Focus: All
What SEO Performance Metrics Are Truly Important?
Focus: SEO
Meet Siri: Apple’s Google Killer?
Focus: SEM
Pumping Up Your Flabby PPC Pecs
Focus: PPC
Worries of Digital Marketers & What They Are Doing About Them: A Panel Discussion
SEMPO (Search Engine Marketing Professional Organization)

Expo+
What’s this?
10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Link Building Fundamentals
Focus: All
What SEO Technical Metrics Are Truly Important?
Focus: SEO
Looking Ahead: Local Search In 2013
Focus: SEO
The Optimal Conversion Recipe: Search, Display & Retargeting
Focus: PPC
Bing Ads: The Next Evolution in Search Advertising
Bing

Expo+
What’s this?
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Lunch & Expo Hall Time

Sponsored by

Quantcast

Presenting Blueprint From Vanessa Fox: Search Analytics Made Easy (12:15-1:15)


Expo+
What’s this?
1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Paid Search Fundamentals
Focus: PPC
Google Bought A Zoo: Surviving Penguins, Pandas & Other SEO Beasts
Focus: SEO
Being Found Through Mobile Apps
Focus: SEM
PPC Analytics: Crunching Your Own Data
Focus: PPC
International vs. Domestic SEO – What’s Similar, Different And The Challenges Of Both
Covario

Expo+
What’s this?
2:45pm – 3:30pm
(45 min)
Refreshments & Expo Hall Time
3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Search Engine Friendly Web Design
Focus: SEO
SEO Beware: Black Hat Tactics To Avoid & Be Wary Of
Focus: SEO
How To Play In The Exploding Mobile Ads Universe
Focus: PPC
PPC Analytics: Competitor Analysis
Focus: PPC
Link Building In A Post-Penguin World That Works Like Crazy
Page One Power

Expo+
What’s this?
4:45pm-6:00pm
(1 hr 15 min)

Expo Hall Reception

SMX Expo Hall Reception

The SMX Expo Hall Reception is the most fun you can have in an Expo hall. Join us to talk, relax, have a drink and snacks while you visit with market-leading solution providers. See all the exhibitors and sponsors here.

Expo+
What’s this?

6:00pm – 7:00pm
(1 hr)

Sponsored by

SEMPO (Search Engine Marketing Professional Organization)

Expo+
What’s this?

Evening Forum With Danny Sullivan

SMX East Agenda – Wednesday, October 3, 2012 – Expo Hall Hours: 10:00am – 4:00pm

Time Social Media TrackIssues & Tactics TrackSemantic SEO TrackSMX Advanced TrackPlus Session & Clinic Track Learn with Google
7:30am-9:00am
(1 hr 30 min)
Breakfast & Registration
9:00am-10:00am
(1 hr)
Keynote Conversation: John Borthwick – Founder & CEO, Betaworks
10:00am-10:45am
(45 min)
Refreshments, Expo Hall & SMX Theater Opens
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
Getting Ahead With Google+
Focus: SEM
Do Not Track, Do Not Cookie: How To Handle Government Pushback On Digital Marketing
Focus: SEM
Schema 101: Why The New Meta Data Matters
Focus: SEO
The Mad Scientists Of Paid Search
Focus: PPC
Building a Successful SEO Team
Conductor

Expo+
What’s this?
Evolving Paid Search
Learn with Google

Expo+
What’s this?
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Lunch & Expo Hall Time

Sponsored by

Quantcast

1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
Tuning Up Your Twitter Tactics
Focus: SEM
What’s Your Personas-ality?
Focus: All
Schema 201: Real World Markup For Success
Focus: SEO
iConvert: Landing Pages & Conversion In A Smartphone & Tablet World
Focus: PPC
A How-To On Complementing Your Existing Search Programs (and beyond) With Display Quantcast

Expo+
What’s this?
Richer Tools For Targeting: Search And Display
Learn with Google

Expo+
What’s this?
2:45pm – 3:30pm
(45 min)
Refreshments & Expo Hall Time
3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
Getting Liked & Shared On Facebook
Focus: SEM
Finding & Succeeding With A Search Marketing Agency
Focus: All
From Authorship To Authority: Why Claiming Your Identity Matters
Focus: SEO
Pagination & Canonicalization For The Pros
Focus: SEO
DoubleClick Search: The Power Of Platform For The Next Step In Search Marketing Management
Learn with Google

Expo+
What’s this?
4:45pm-5:00pm
(15 min)
Refreshment Break
5:00pm – 6:15pm
(1 hr 15 min)
The New Facebook Ads
Focus: PPC
Is Your Search Marketing Career Optimized?
Focus: All
Direct Answers & The Knowledge Graph: Friend Or Foe?
Focus: All
Breaking The Speed Limit: Faster Sites Win!
Focus: All
Google Analytics Clinic
Focus: All
Winning The Moments That Matter With Local, Social And Mobile Strategies
Learn with Google

Expo+
What’s this?
9:00pm-11:00pm
(2 hrs)
SMX After Dark

Sponsored by:

Covario

Join us for SMX After Dark, the annual networking charity event at SMX East! You’ll enjoy an open bar, snacks and an evening of networking with internet marketers from around the world! Last year the SMX community donated $11,000 to Susan G. Komen for the Cure.


All, 100%, every penny of your $50 donation goes to charity. The good people at Covario pay for all of the entertainment, food and bevies. After Dark 2012 will take place at one of the best rooftop lounges in Midtown – XVI Lounge (251 W 48th St, 16th Floor, NY 10019).


Note: The charge for SMX After Dark is $50 and is not included with any SMX ticket. After Dark tickets can be purchased separately during the registration process.


Learn more at our In-Person Networking page.

Time SMX SummitContent TrackVertical TrackEnterprise & In House TrackClinic Track
8:00am-9:00am
(1 hr)
Breakfast & Registration
9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
Conversation: Is There Really “Advanced” Link Building?
Focus: SEO
Beyond The Google AdWords Tool: Advanced Keyword Research Tactics
Focus: PPC
Going Viral On YouTube
Focus: SEM
Maximizing Enterprise SEO
Focus: SEO
PPC Tune-Up Clinic With The SMX Mechanics
Focus: PPC
10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
Conversation: Where’s SEO Going in 2013?
Focus: SEO
The New “Killer” Content
Focus: SEO
YouTube Words: Tying Your PPC Campaigns To YouTube
Focus: PPC
Maximizing Enterprise SEM
Focus: SEM
Social Media Clinic
Focus: SEM
Noon-1:00pm
(1 hr)
Lunch

Sponsored by

Quantcast

1:00pm-2:15pm
(1 hr 15 min)
Conversation: Where’s Paid Search Going in 2013?
Focus: PPC
How To Use Search Marketing As A Force For Positive Social Change
Focus: SEO
Google Shopping Goes Pay-For-Play: Lessons & Learning So Far
Focus: SEM
In-House PPC: Organizational PPC Challenges & Solutions
Focus: PPC
Link Building Clinic
Focus: SEO
2:15pm-2:30pm
(15 min)
Refreshment Break
2:30pm-3:30pm
(1 hr)
No Session Content Clinic
Focus: SEO
Q&A: The New Google Shopping
Focus: All
In-House SEO: Organizational SEO Challenges & Solutions
Focus: SEO
SEO Site Clinic
Focus: SEO