New York, NY: Sept. 29 - Oct. 1, 2015

Jacob Javits Convention Center

SMX East 2014 Agenda At A Glance

SMX East Agenda – Tuesday, September 30, 2014Expo Hall Hours: 12:00pm – 7:00pm

Time Summit Tactics Track Search Marketing Boot Camp Plus Session Track
7:00am-9:00am
(2 hr)
Registration Sponsored by:
Covario


Breakfast & Registration

9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
No, Seo Is Never Dead…It’s Just Trying To Be

All Search Is Now Social

Managing Search, Managing Change

Let’s Work Together: How SEO & SEM Can Help Each Other
Focus: All
Keyword Research & Copywriting For Search Success
Focus: All
10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
The Display Ad Of The Future: It’s All About You

Real-Time Marketing: The Agility To Leverage “Now”

Competitive Research For SEO
Focus: SEO
Link Building Fundamentals
Focus: SEO
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Expo Hall Sponsored by:
Stone Temple Consulting



Lunch, Expo Hall & SMX Theater Opens

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
Automation Does Not Equal Strategy (Or, A Tool Box Does Not A Cabinet Make)

The 4th Wave Of Content Marketing

The Future Of A Brand

Competitive Research For SEM
Focus: SEM
Paid Search Fundamentals
Focus: SEM
2:45pm – 3:30pm
(45 min)
Expo Hall Sponsored by:
Stone Temple Consulting



Refreshments, Expo Hall & SMX Theater Time

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
Search and Find: Marketing In The Age Of Internet Of Things

The Importance Of Imagery

The Audience Imperative

Up Close With Twitter Cards & Facebook’s Open Graph
Focus: All
Search Engine Friendly Web Design
Focus: SEO
4:45pm-6:00pm
(1 hr 15 min)

Expo Hall Reception

SMX Expo Hall Reception
Sponsored by:
Stone Temple Consulting


The SMX Expo Hall Reception is the most fun you can have in an Expo hall. Join us to talk, relax, have a drink and snacks while you visit with market-leading solution providers. See all the exhibitors and sponsors here.

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

6:00pm – 7:00pm
(1 hr)
Evening Forum With Danny Sullivan

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

SMX East Agenda – Wednesday, October 1, 2014Expo Hall Hours: 10:00am – 4:00pm

Time SEO Track Paid Search Track
Sponsored by:
ChannelAdvisor
Local & Mobile Track Ad Agency & CMO Track Plus Session Track
7:30am-9:00am
(1 hr 30 min)
Registration Sponsored by:
Covario



Breakfast & Registration

9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
Keynote Room Sponsored by:
RKG

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

10:15am-10:45am
(30 min)
Expo Hall Sponsored by:
Stone Temple Consulting



Refreshments, Expo Hall & SMX Theater Opens

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
25 Smart Examples Of Structured Data You Can Use Now
Focus: SEO
Creating, Testing & Optimizing Paid Search Ads
Focus: SEM
What SEMs Should Be Doing With Mobile
Focus: SEM
Ad Agencies & SEO
Focus: SEO
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Expo Hall Sponsored by:
Stone Temple Consulting



Lunch & Expo Hall & SMX Theater Time

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
Conquering Today’s Technical SEO Challenges
Focus: SEO
A Deep Dive Into Bidding Strategies & Bid Modifiers
Focus: SEM
Deconstructing Pigeon, Google’s New Local Search Algorithm
Focus: SEO
Tough Love: What I Wish CMOs Knew About Search Marketing
Focus: All
2:45pm – 3:30pm
(45 min)
Expo Hall Sponsored by:
Stone Temple Consulting



Refreshments & Expo Hall Time (Expo Hall closes at 4:00pm)

(open to Expo+ pass holders)
What’s this?

3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
Earning Authority: Successful Link Acquisition & Auditing Advice
Focus: SEO
Boosting Reach & Performance With Bing Ads
Focus: SEM
Let’s Talk Local Search: Super Therapy Session For Advanced Local Marketers
Focus: SEO
Attribution Success In The Age Of Mobile
Focus: All
4:45pm-5:00pm
(15 min)
Refreshment Break
5:00pm-6:00pm
(1 hr)
9:00pm-11:00pm
(2 hr)

Join us for the SMX After Dark Party


Don’t miss this evening for great conversation with the SMX community, cocktails, food from local eateries and music. See the details here.

SMX East Agenda – Thursday, October 2, 2014

Time SEO Track Paid Search Track
Sponsored by:
ChannelAdvisor
Analytics & Conversion Track Retail & Video Track Clinic Track
8:00am-9:00am
(1 hr)
Registration Sponsored by:
Covario



Breakfast & Registration

9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
Long-Term SEO: How To Win For Years, Not Days
Focus: SEO
Protecting Your Brand From Online Fraud, Hijacking, Infringement & Other Threats
Focus: All
Keyword Research For Better Content & Audience Engagement
Focus: All
Merchandising & Search Marketing For The Holidays
Focus: SEM
SEO Site Clinic
Focus: SEO
10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
Creating Blockbuster Content For Brands & Beyond
Focus: SEO
Mastering AdWords Scripts
Focus: SEM
Conversion Rate Rockstars
Focus: SEM
Pinterest: Marketing On The Web’s Visual Shopping Mall
Focus: All
Social Media Clinic
Focus: SEM
Noon-1:00pm
(1 hr)
Lunch
1:00pm-2:00pm
(1 hr)
How To Secure Your Site For Google’s HTTPS Algorithm
Focus: SEO
Targeting Is The New Retargeting
Focus: SEM
Actionable SEO Insights
Focus: SEO
Trends & Tactics In Mobile E-Commerce
Focus: All
SEM Tune-Up Clinic With The SMX Mechanics
Focus: SEM
2:15pm-2:30pm
(15 min)
Refreshment Break
2:30pm-3:30pm
(1 hr)
Meet The SEOs & Search Engines
Focus: SEO
Automating Your PPC Campaigns
Focus: SEM
Remarketing: Overhyped & Overvalued, Or Undervalued And Underused?
Focus: SEM
YouTube Success Stories For Marketers
Focus: SEO
Link Building Clinic
Focus: SEO
3:30pm-3:45pm
(15 min)
Break
3:45pm-4:45pm
(1 hr)
Best Of Show / Key SMX Takeaways
Focus: All