New York, NY: Sept. 29 - Oct. 1, 2015

Jacob Javits Convention Center

See All You Get With an
SMX East Expo+ Pass — It’s Free!

An Expo+ Pass provides outstanding value.

Check out what you get:

  • Attend presentations in the SMX Theater, covering emerging search marketing topics and technologies. SMX Theater presentations feature case studies, best practices and search marketing solutions from leading providers.
  • Participate in Plus Sessions & the Learn with Google classroom, full-length presentations featuring case studies and internet marketing best practices conducted by leading solutions providers.
  • Access to keynote presentations. Join us on Tuesday, September 29 for the always special Evening Forum with Danny Sullivan where you, the audience, get to dictate the topics discussed. On Wednesday, September 30th hear Google’s Brad Bender keynote on Impacting Search Through Display & Programmatic
  • Meet the market-defining vendors. They are available to answer your search marketing questions and provide you with solution demonstrations. SMX East exhibitors include the engines, PPC management platforms, web analytics solutions, site development tools and a host of others. See the current list of exhibitors and sponsors here.
  • Network with speakers, conference attendees and vendors. You’re invited to attend:

Network with speakers, conference attendees and vendors.

You are invited to attend:

Trust us. The SMX Expo Hall Reception is the most fun you can have in an Expo hall. Everyone can join us to talk, relax and have drinks and snacks while you visit with all of the market leading solutions providers in the Expo Hall on Tuesday, September 29. See the full list here.


SMX After Dark Party & Landy Awards Celebration

Wednesday, September 30 – 8pm to 11pm

SMX After Dark

This year’s SMX After Dark party will be bigger and better than ever – you won’t want to miss it! The evening event will feature an open bar, appetizers, networking and special entertainment.

Join search industry leaders and fellow colleagues as we “Celebrate the Power of Search” and honor the winners of the inaugural Landy Awards presented by Search Engine Land!

All profits from After Dark tickets sold, plus the proceeds from the 2015 Landy Awards entry fees will be donated between this year’s selected charities: BeTheMatch.org and CODE.org. You can buy your $75 ticket when you register for any SMX pass.

SMX After Dark will take place at historic Providence, 311 West 57th Street (btw 8th and 9th-closer to 8th) across from the Hearst building, an 8 minute walk from the Sheraton.


The SMX Theater presentations, “Plus” sessions, exhibits, keynotes and Expo Hall reception are all included in your FREE Expo+ Pass.

Come spend a couple of hours, a day or stay for both days! You’ll be a more knowledgeable, inspired and motivated internet marketer. The SMX East Expo floor is open Tuesday, September 29 from noon to 6pm and September 30 from 10am to 4pm.

SMX East Expo+ Agenda – Tuesday, September 29, 2015 – Expo Hall Hours: 12:00pm – 6:00pm

Time Plus Session Track Theater Track
7:00am-9:00am
(2 hr)
Registration Opens
9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
Bing

10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-noon
(1 hr 15 min)
Stone Temple Consulting

Designing a Winning Content Marketing Campaign

Content marketing is all the rage, but too many people don’t know how to invest in it. However, using in-depth competitive analysis, and the right organizational plan, it’s possible to map this out in detail. Attend this session to see the process for building your own winning plan.

Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Lunch & Expo Hall & SMX Theater Opens 12:00pm-12:20pm – Bruce Clay Inc.
12:20pm-12:40pm – PageOnePower
12:40pm-1:00pm – Majestic
1:00pm-1:20pm – Linkdex
1:20pm-1:40pm – gShift
1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
Page One Power

What You Need To Know About Enterprise Link Building

Enterprise websites have unique needs that differentiate them from other websites. The size, brand equity, reputation, and integration among other things. In this session you’ll hear what Link Building looks like for enterprise websites. Learn how Scalability, Brand Assimilation, Integration, High Quality Links, and ROI all make a successful Enterprise Link Building project.

—How is an enterprise website different from all other websites?
—What are the needs of a enterprise link building project?
—How can I get the kinds of links that will make a difference for my enterprise website?

Speakers:
Joe Oliver, Director of Production, Page One Power
Cody Cahill, Project Manager, Page One Power

2:40pm-3:00pm – vSplash

2:45pm-3:30pm
(45 min)
Expo Hall & SMX Theater Time 3:00pm-3:20pm – Textbroker
3:20pm-3:40pm – Dialogtech
3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
Stone Temple Consulting

Optimizing Paid Search Automation For Click-To-Call

So you use Marin, Kenshoo, Doubleclick or IgnitionOne and do some or all of your paid search efforts yield phone calls? If so this session is for you, experts will show how to optimize for these platforms through live demos.

Speakers:
John Busby, SVP, Marketing & Customer Insights, Marchex
Nilesh Dhawale, Senior Program Manager 2, Marchex
4:45pm-6:00pm
(1 hr 15 min)
Expo Hall Reception

Meet the market leading solution providers exhibiting at SMX East, while enjoying a beverage, snacks and networking.

5:00pm-5:20pm – Stone Temple Consulting
5:20pm-5:40pm – Yext
5:40pm-6:00pm – New Jupiter Media
6:00pm-7:00pm
(1 hr)

Evening Forum With Danny Sullivan

SMX East Expo+ Agenda – Wednesday – September 30, 2015 – Expo Hall Hours: 10:00am – 4:00pm

Time Plus Session Track Theater Track
7:00am-9:00am
(2 hr)
Registration Opens
9:00am-10:00am
(1 hr)

Keynote Conversation with Brad Bender, Vice President of Product Management, Google Display Network

10:15am-10:45am
(30 min)
Expo Hall & SMX Theater Opens

10:20am-10:40am – Brafton
10:40am-11:00am – BKA Content

10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
Learn With Google
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Expo Hall & SMX Theater Time 12:00pm-12:20pm – Invoca
12:20pm-12:40pm – seoClarity
12:40pm-1:00pm – Marchex
1:00pm-1:20pm – Analytics SEO
1:20pm-1:40pm – quantcast
1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
Learn With Google

2:40pm-3:00pm – SweetIQ

2:45pm-3:30pm
(45 min)
Expo Hall & SMX Theater Time 3:00pm-3:20pm – YP
3:20pm-3:40pm – Momentfeed
3:30pm-4:45pm
(45 min)
Learn With Google
4:45pm-5:00pm
(15 min)
Refreshment Break
5:00pm – 6:15pm
(1 hr 15 min)
8:00pm-11:00pm
(3 hr)

SMX After Dark Party & Landy Awards Celebration