Time SMX Boot Camp TrackTrends In SEO TrackLocal & Mobile TrackPaid Search TrackPlus Session Track
7:00am-9:00am
(2 hr)
Breakfast & Registration
9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Keyword Research & Copywriting For Search Success
Focus: SEO
Getting Personal, Part 1: How Google & Bing Personalize With Social Connections
Focus: SEO
Hardcore Local SEO Tactics – Driving Online & In-Person Traffic
Focus: SEM
Maximizing Paid Search Campaigns With Google’s AdWords Extensions
Focus: PPC
10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Link Building Fundamentals
Focus: SEO
Getting Personal, Part 2: How Google & Bing Personalize With Search History & Geography
Focus: SEO
Creating Conversion Friendly Mobile Landing Pages
Focus: PPC
Best Practices With adCenter For Bing & Yahoo
Focus: PPC
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Lunch sponsored by
Sponsored by aimClear


Lunch, Expo Hall & SMX Theater opens
1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Paid Search Fundamentals
Focus: PPC
Does Google Favor Brands? An In-Depth Look
Focus: SEO
Solving Problems & Seeing Success In Google Places
Focus: SEM
Power Tools For The Paid Search Pro
Focus: PPC
Are You Ignoring Display Advertising? If So, Are You Crazy? Acquisio

Expo+
What’s this?
2:45pm – 3:30pm
(45 min)
Refreshments & Expo Hall Time
3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
SMX Boot Camp: Search Engine Friendly Web Design
Focus: SEO
Don’t Panic! A Hitchhiker’s Guide To Surviving SEO Changes
Focus: SEO
Doing Check-ins & Offers Right
Focus: SEM
Retargeting & Remarketing: The New Behavioral Ads
Focus: PPC
4:45pm-5:00pm
(15 min)
Session Break
5:00pm-5:15pm
(15 min)
SMX Biggest Search Geek Contest
Sponsored by
Sponsored by Marin Software


SMX Biggest Search Geek Award Ceremony
5:15pm-6:00pm
(45 min)
Sponsored by
Sponsored by SEMPO
Evening Forum with Danny Sullivan

(open to Expo+ pass holders)

6:00pm – 7:00pm
(1 hr)

Expo Hall Reception

SMX Expo Hall Reception

Sponsored by

Acquisio

The SMX Expo Hall Reception is the most fun you can have in an Expo hall. Join us to talk, relax, have a drink and snacks while you visit with market-leading solution providers. See all the exhibitors and sponsors here.

Expo+
What’s this?

Time Search & Social TrackNew Thinking TrackTechnical SEO TrackPaid Search & In House TrackPlus Session & Clinic Track
7:30am-9:00am
(1 hr 30 min)
Breakfast & Registration
9:00am-10:00am
(1 hr)
Keynote with Susan Wojcicki, SVP Advertising, Google, Inc.

(open to Expo+ pass holders)

10:00am-10:45am
(45 min)
Refreshments, Expo Hall & SMX Theater Opens
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
SEO For Google+ & Google Search
Focus: SEO
Search Marketing & Competitive Analysis
Focus: SEM
Real Answers For Technical SEO Problems
Focus: SEO
Search Ads: Taking Your Ads From Good To Great!
Focus: PPC
Integrating SEO and Social Media – Get More Lift
Covario

Expo+
What’s this?
Noon-1:30pm
(1 hr 30 min)
Lunch sponsored by
Sponsored by aimClear


Lunch & Expo Hall Time
1:30pm-2:45pm
(1 hr 15 min)
Building Buzz On Twitter: Getting Followed & Retweeted
Focus: SEM
Differentiate Or Die
Focus: SEO
Schema.org, Rel=Author & Meta Tagging Best Practices
Focus: SEO
Best Practices For Paid Search Testing – Case Study Panel
Focus: PPC
Magic Moments in Search

DoubleClick Search by Google

Expo+
What’s this?
2:45pm – 3:30pm
(45 min)
Refreshments & Expo Hall Time (Expo Hall closes at 3:45pm)
3:30pm-4:45pm
(1 hr 15 min)
Building Buzz On Facebook: Getting Liked & Shared
Focus: SEM
Beyond The Google AdWords Tool: Advanced Keyword Research Tactics
Focus: PPC
Making Data From Google Webmaster Central & Bing Webmaster Tools Actionable
Focus: SEO
In-House SEO: Organizational SEO Challenges & Solutions
Focus: SEO
4:45pm-5:00pm
(15 min)
Session Break
5:00pm – 6:15pm
(1 hr 15 min)
Creative Facebook Ad Tactics
Focus: PPC
How Siri, Search By Voice & Search By App Are Changing The Mobile Landscape
Focus: SEM
Duplication, Aggregation, Syndication, Affiliates, Scraping And Information Architecture
Focus: SEO
In-House PPC: Organizational PPC Challenges & Solutions
Focus: PPC
SEO Site Clinic
Focus: SEO
9:00pm-11:00pm
(2 hrs)
SMX After Dark

Sponsored by:

Covario

Join us for SMX After Dark. There’ll be beverages, munchies, and great conversation all thanks to the good people at Covario.


Motif is located at 389 South 1st Street, just a block away from the conference

SMX After Dark is open to All Access passholders, speakers, press and exhibitors only.

Time SEO TrackAnalytics & Tools TrackVertical TrackEnterprise & Paid Search TrackClinic Track
8:00am-9:00am
(1 hr)
Breakfast & Registration
9:00am-10:15am
(1 hr 15 min)
The “New” Killer Content
Focus: SEO
Justifying The Investment: Analytics For Social Media
Focus: SEM
YouTube Success Stories For Marketers
Focus: SEM
Maximizing Enterprise PPC ROI
Focus: PPC
PPC Tune-Up Clinic With The SMX Mechanics
Focus: PPC
10:15am-10:45am
(30 min)
Refreshment Break
10:45am-Noon
(1 hr 15 min)
SEO Essentials For Migrating Websites
Focus: SEO
What Search Data Reveals About Customer Needs & Desires – And How To Use It
Focus: SEO
How To Play In The Exploding Mobile Ads Universe
Focus: PPC
Enterprise SEO – Challenges & Solutions
Focus: SEO
Analytics Clinic
Focus: SEM
Noon-1:00pm
(1 hr)
Lunch sponsored by
Sponsored by aimClear


Lunch
1:00pm-2:15pm
(1 hr 15 min)
Ask The SEOs – Open Q&A Forum
Focus: SEO
Life In A [Not Provided] World
Focus: SEO
Driving Ecommerce & Retail Sales Through Search Marketing
Focus: SEM
Ask The Paid Search Buyers – Open Q&A Forum
Focus: PPC
Link Building Clinic
Focus: SEO
2:15pm-2:30pm
(15 min)
Refreshment Break
2:30pm-3:30pm
(1 hr)
Ask The Search Engines – Open Q&A Forum
Focus: SEO
Industrial Strength SEO & Analytics Power Tools
Focus: SEO
Extreme SEO Makeover: The Final Results
Focus: SEO
Ask The Paid Search Reps – Open Q&A Forum
Focus: PPC
Social Media Clinic
Focus: SEM